Elsweide was goed voorbereid op hitte tijdens Ramadan

Het Ramadanfeest is sinds vrijdag alweer begonnen en wordt massaal gevierd in Arnhem. Ook spelers van Elsweide zijn druk bezig met allerlei voorbereidingen nadat ze dertig dagen lang hebben gevast. Veel spelers speelden namelijk nog gewoon wedstrijden tijdens de Ramadan, ondanks dat het 30 graden was. Hieronder een verhaal van twee van deze helden. 

Gurcan en Salman

Het vasten was nog aan het gang terwijl verschillende elftallen wedstrijden moesten spelen in de laatste weken. Zo ook advocaat Ercan Gurcan en topvoetballer Salman. Beide strijders spanden zich 100% in tijdens hun laatste wedstrijd tegen MASV (uit) ondanks dat ze geen slokje water mochten drinken. Het was 31 graden op die bewuste dag en de scheidsrechter gaf zelfs twee keer een ‘drinkpauze’ omdat het nodig was.

Afkoelen, en nog eens afkoelen

Gurcan en Salman deden er na de wedstrijd dan ook echt alles aan om af te koelen. Op de twee foto’s is te zien hoe de spelers afkoelen tijdens de hitte toen de velden werden besproeid. Beide spelers waren kletsnat en het deed ze helemaal niets. Ze mochten uiteindelijk toch niets eten, waardoor dit het enige was wat ze konden doen om de dag te overleven.

Het seizoen is inmiddels voorbij en beide spelers mogen weer eten en drinken. De twee helden blijven in het nieuwe seizoen ook gewoon bij Elsweide, wat een aderlating is voor veel andere spelers.

Deel deze post:

Ook het lezen waard: