Turkse minister van Sportzaken positief over activiteiten Elsweide

De Turkse minister voor Sportzaken was in Nederland om met zijn collega’s en de KNVB in gesprek te gaan over allerlei vernieuwingen en samenwerkingen. Beiden ministers waren dan ook positief toen de heren elkaar ontmoetten.

De Turkse minister voor Sportzaken was ook trots op Elsweide en datgene wat er is bereikt; ‘Onze broeders in Europa zijn als het ware vertegenwoordigers van ons. Er zijn jongeren die actief bezig zijn met sporten bij dit soort verenigingen. Wij zullen ook, net als lokale instellingen, trots zijn op jullie.’

Elsweide had een zware delegatie gestuurd met voorzitter Hakan Koprulu en bestuurslid Yilmaz Babaturk. De heren vertelden over de situatie bij Elsweide en welke activiteiten er werden uitgevoerd op lokaal niveau. Minister Kasapoglu was onder de indruk val al datgene wat in Arnhem werd gedaan.

Als Turken in het buitenland niet meer allochtonen worden genoemd dan is dit zeker dankzij een bijdrage van voetbalclubs. Ook de manier waarop jullie als vereniging omgaan met culturele waarden en normen is het benoemen waard. Wij zijn hier trots op en maken ons geen zorgen om de toekomst van deze jongeren in Nederland.

Deel deze post:

Ook het lezen waard: