Team Boga speelt sterk en wint bij Jonge Kracht met 0-4

Het O12 elftal van trainer Boga speelt met de weken beter en sneller. Tijdens de bekerwedstrijden moest het elftal nog wennen aan de fysiek sterke tegenstanders in de tweede klasse zoals Veluwezoom O12, VDZ O12-2 en SML O12. Alleen tegen SML (2-7) werd er gewonnen. 

Eerste competitiewedstrijd tegen Jonge Kracht

Zaterdagmiddag tegen Jonge Kracht O12 was het weer spannend omdat niemand wist hoe de tegenstander zou spelen. Ex-Vitesse speler Boga had zijn strijdplan al weer bedacht en begon  verdedigend om te kijken hoe Jonge Kracht daarop zou reageren. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Boga met allerlei aanpassingen om zijn spelers aan te sturen.

De wedstrijd ging op en neer omdat beide elftallen goed speelden. Elsweide was in het begin nog zoekende, mede omdat in de afronding de spelers minder succesvol waren. Maar Jonge Kracht was niet veel slechter ofzo. Het elftal van de thuisploeg rondde ook niet goed af, waardoor het heel lang 0-1 bleef. Pas bij de 1-0 was er opluchting voor de gasten uit Presikhaaf en werd er steeds beter gespeeld. In bepaalde fases van de wedstrijd werd de tegenstander zelfs uitgetikt. Bij de 0-3 en de 0-4 was dit vooral heel erg zichtbaar.

‘Tijgers van Albanie’

Het ging vooral achterin goed bij Team Boga vanwege sterk verdedigend werk van Gokhan en ‘De tijgers van Albanie’ Sado en Luan. En dankzij de ‘Beer van Konya’ (Ensar) beschikte Boga ook over een echte Jaap Stam die niets doorliet. Boga speelde voor het eerst in de samenstelling en dat pakte goed uit. Of hij dit ook gaat uitproberen in de aankomende wedstrijden is niet bekend.

De doelpunten van Elsweide kwamen op naam van : Fatih, Furkan Yasar, Sirac en Gokhan.

 

Deel deze post:

Ook het lezen waard: