Gestolen Robotgrasmaaier van Elsweide ’teruggevonden’ in Elden

De volautomatische grasmaaier van Elsweide (Vitaro) is zondagavond opeens teruggevonden in Elden aan de Klapstraat. De grasmaaier van Vitaro werd woensdagavond gestolen van de club en niemand had wat gezien. 

IT-Experts onderzochten camerabeelden

Er werd direct aangifte gedaan en de camerabeelden werden onderzocht door IT-experts van de club totdat opeens zondag een melding binnenkwam van de GPS-tracker van de grasmaaier. De signalen van de grasmaaier kwamen uit Elden waarop meteen actie werd ondernomen door een crisistream van Elsweide. De gealarmeerde politie kwam snel langs om een kijkje te nemen omdat de locatie van de grasmaaier ‘bekend’ was. Kennelijk hadden de dieven pas laat door dat de grasmaaier te volgen was met een GPS-tracker.

Signalen GPS-tracker kwamen uit Elden

Terplekke aan de Klapstraat in Elden konden de agenten en een bestuurslid van Elsweide in eerste instantie niets vinden op een oude truck en een container na. De GPS-melding was vrij duidelijk en toch was er geen grasmaaier te vinden. Een tweede buurtonderzoek door Elsweide rond 17.00 uur leverde ook weer niets op.

Om 19:30 kwam dan het goede nieuws. Een oplettende bewoner kwam de grasmaaier opeens in de struiken tegen en zorgde ervoor dat het veilig opgebergd werd in de container totdat de politie ter plekke kwam. Burak Bahran van Elsweide was dan ook superblij toen hij hoorde dat de grasmaaier terecht was en ging hem samen met anderen ophalen.

Het bestuur dankt de agenten, de oplettende bewoner in Elden en alle anderen die hebben meegeholpen met zoeken.

Deel deze post:

Ook het lezen waard: