Doelman Celil (40) is misschien wel beter dan Neuer

Het eerste elftal van Elsweide begint steeds vaker een ‘angstgegner’ te worden in de vijfde klasse van het zondagvoetbal. De ploeg pakt weer punten en speelt mee in de top dankzij sterk spelende spelers zoals Koray Ucar en Arabaci. In de afgelopen paar seizoenen was dat vaak anders. (Foto: HetGelderseVoetbal.nl )

Vrijetrap-koning Koray Ucar in actie voor Elsweide

Trainer Rasid Gunes bedacht voor elke positie wel een oplossing met een vervanger! Maar in het doel bleek dit toch een lastige. Veel keepers werden uitgeprobeerd maar bleken om allerlei redenen toch geen vaste basis te zijn in het eerste. Dit veranderde toen keeperstrainer, materiaalman, hoofd kantine, assistent-scheidsrechter en ‘ballenzoeker’ Celil Aldemir onder de lat ging staan. De doelman is een vaste waarde geworden in het elftal van Gunes en behoort zelfs tot een van de dragende spelers.

Celil is niet de jongste meer. De 40-jarige doelman is net als keepers in de Premier League een betrouwbare partner en is te vergelijken met zijn Duitse collega Manuel Neuer. Ondanks zijn 40 jaar speelt Celil als een sterspeler. Hij pakt regelmatig de ‘gekste’ ballen en speelt af en toe zelfs alsof hij 20 jaar is.

Veel jongere Teamgenoten van de Arnhemse ‘Manuel Neuer’

Vandaag speelde Celil weer een goede wedstrijd tegen directe concurrent SHE en zag zijn team met 4-1 winnen. Er is een nadeel voor de 40-jarige doelman van Elsweide. Een herstel na een blessure duurt veel langer dan bij de rest. Zo raakte hij afgelopen seizoen geblesseerd en was hij maanden niet inzetbaar.

Elsweide staat vierde in de competitie na acht wedstrijden met 14 punten. Koploper De Hoven heeft 24 punten. Het eerste van Elsweide verloor dit seizoen maar 2 wedstrijden.

De allesdoener bij Elsweide is ook gewoon keeper in het eerste

Deel deze post:

Ook het lezen waard: