Trainer Boga raakt ongeslagen status kwijt na 1095 dagen

Het elftal van trainer Boga heeft vandaag in de bekerwedstrijd met 2-1 verloren van VDZ O12-2. Dit was bijzonder omdat het elftal amper wedstrijden verloor. Veel jeugdspelers van Boga hebben onder Boga in de afgelopen jaren amper wedstrijden verloren.

Eerste bekerwedstrijd in nieuwe seizoen

Het elftal van Boga speelde haar eerste wedstrijd van het seizoen na twee weken aan intensieve trainingen. Het elftal O12-1 speelt in het nieuwe seizoen tegen sterke tegenstanders in de Tweede Klasse. Dit was ook meteen het geval tegen VDZ. Beide elftallen hadden ook nog moeite met de nieuwe regels van KNVB.

VDZ begon sterk aan de wedstrijd

De thuisploeg was zaterdagmiddag iets beter dan Elsweide. VDZ kwam dan ook terecht op een 1-0 voorsprong. Dankzij vele reddingen van Yusuf Akbulut bleef het ook 1-1 tot de rust. De doelman van Elsweide was net als Neuer (Bayern Munchen) er steeds bij om de schoten tegen te houden.

1-1 op naam van Gökhan

Na de theepauze begon Elsweide sterker en kreeg het meer en meer kansen. De spelers van VDZ kregen het ook iets zwaarder, maar bleven fel strijden. Nog voor de time-out in de tweede helft (nieuwe regel) maakte Gokhan een doelpunt en werd het 1-1. De schaduwspits schoot fraai in, nadat hij vanaf de zijlijn met bal richting doel rende.

Na een blessure behandeling van Ensar was Elsweide de kluts heel even kwijt. Tijdens een corner werd er niet goed gedekt, en kon de spits van VDZ ongedekt inkoppen en werd het 2-1. Verschillende aanvallen van Elsweide leverden daarna geen doelpunten meer. Een fraaie schot van Gokhan kwam daarna zelfs tegen de lat.

De man van de wedstrijd was doelman Yusuf  Akbulut. Met zijn fraaie reddingen zorgde hij ervoor dat het maar 2-1 bleef en tegenstander niet nog meer scoorde.