Stanley Kappen gidst Elsweide naar epische comeback

Elsweide Zaterdag 2 heeft zijn eerste punten in de competitie te pakken.

Trainer Pilavci geeft laatste aanwijzingen

Het elftal van trainer Volkan Pilavci keek in de uitwedstrijd tegen ESA 9 tot in de 75e minuut tegen een achterstand aan, maar wist de zege toch nog uit het vuur te slepen: 2-3. Invallers Ahmet Kaya en Eren Usma waren belangrijk in de comeback. De talentvolle spelers van Elsweide zondag 6 maakten hun debuut bij het tweede elftal. Verder viel de uitstekend spelende Robin Bolderman op met zijn goede spel.

Na 20 minuten keek Elsweide al snel tegen een achterstand aan van 2-0. De comeback begon dankzij een fraaie vrijetrap van Ricardo Kappen in de 35e  minuut, die de bal links in de kruising schoot. Keeper was kansloos.

Na de 2-1 begon Elsweide het heft in eigen handen te nemen en domineerde het spel. In de rust werd door trainer Volkan de nodige tactische wijzigingen gebracht en kwamen Ahmet Kaya en Eren Usma op het veld en dit pakte goed uit. Na een mooie afstandsschot van Abdullah Bal die spatte op de lat, tikte Eren Usma de 2-2 binnen in de 55e.

In de 65e minuut kreeg Elsweide een flinke tegenslag. Taylan Yildiz moest wegens een hamstringblessure de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Elsweide bleef op zoek naar het 3e doelpunt en creëerde veel kansen. Na een corner van Ricardo in de 75e minuut, kopte invaller Ahmet Kaya door naar Stanley die de bal makkelijk kon intikken en bepaalde de eindstand op 2-3.